Dronning Margrethe – 50 år på tronen

Kulturaften kl. 19:00
Forudbestilt smørrebrød fra kl. 18:00 – 19:00

Kulturudvalget inviterer til et spændende foredrag den 27. april 2022.

Den 14. januar 2022 var det 50 år siden, at dronning Margrethe 2. kom på tronen. Hun har dermed sat sit præg på Danmarks historie gennem et halvt århundrede og er den hidtil næst længst regerende danske monark, kun overgået af Christian 4.

Kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen belyser monarkiets rolle og udvikling i dronning Margrethes regeringstid og sætte fokus på, hvorfor og hvordan det danske monarki har udviklet sig til et af de allermest populære i Europa.

Undervejs vil han både trække tråde tilbage i tiden og give et bud på, hvad fremtiden vil bringe for monarkiet i Danmark, ligesom han løbende vil sammenligne med udviklingen i de øvrige kongehuse i Europa.

Lars Hovbakke Sørensen er historiker og forfatter – og én af de mest benyttede eksperter i det danske og de europæiske kongehuse. I dette underholdende 2 timers foredrag inkl. pause, får vi et aktuelt foredrag i anledningen af Dronningens regentjubilæum samt et tilbageblik på hvad der skete, da dronningens far, Frederik IX, døde, og tronen overgik til Margrethe II.