Musikalsk oplevelse med Thomas Buttenschøn

Kulturaften kl. 18:00
Tilmelding om deltagelse og spisning forud for arrangementet vil blive udsendt via mail ugen før.

Kulturudvalget inviterer til en musikalsk oplevelse
onsdag den 15. november 2023.

Der venter brødre, svigerinder og venner af huset en stor musikalsk oplevelse, når Thomas Buttenschøn besøger Cirkel-Ordenen bevæbnet med sin særlige kombination af populære ørehængere og nærværende showmanship. Den populære sanger, musiker og entertainer er blandt andet kendt for at forene smuk poesi og store følelser med humor, finurligheder og hverdagsfortællinger. Han har altid noget på hjerte, og han har i den grad ordet i sin magt. Når han tilmed kombinerer sin fortælleglæde med fantastisk musik, er der garanti for sange, som bare kalder på at blive lyttet til.

Modig sangskriver
Siden 2006, da Thomas Buttenschøns musikalske rejse for alvor begyndte, har han haft en stribe store hits, blandt andet “Fantastiske Mandag” “Smukkere end Smuk” og “Dårlig Sex”. Gennem årene har han tillige udvist en sjælden evne til at blive ved med at overraske. For eksempel med sin deltagelse i Dansk Melodi Grand Prix, og da han sammen med Chief 1 udgav sommerhittet “Alt Er Godt”. Den altid produktive sangskriver har desuden vist, at han ikke er bange for at lukke publikum helt ind i sit inderste. Af samme grund tøvede Gaffa´s anmelder ikke med at udnævne Thomas Buttenschøn til Danmarks modigste sangskriver i forbindelse med en intimkoncert i februar 2023 – en koncert, som desuden udløste seks stjerner i musikmagasinet.

Alsidig kunstner
Med andre ord er der tale om en særdeles alsidig kunstner, som altid formår at række langt ud over scenekanten og ind i hjertet på publikum. Med sin karakteristiske stemme, sin musikalitet og sit nærvær er Thomas Buttenschøn altid garant for, at publikum bliver taget med på en stemningsfuld rejse. To ting er sikkert: Det er altid vedkommende, og det er aldrig kedeligt.

Frederiksbergs smukkeste keglebane

Cirkel-Ordenens keglebane er blevet frisket op til den nye sæson til glæde for keglespillere på Frederiksberg.
Book banen hos Restauratør Peter Hansen, på mail:

cirkelordenensselskabslokaler@outlook.dk eller tlf.: 2013 4473

Se mere på selskabslokalernes hjemmeside: Klik på link

Forside

UKRAINSK AFTEN på Det Kongelige Teater

Gamle scene den 23. og 24. maj 2023
Billetter kan bestilles på Det Kgl. Teaters hjemmeside.

I samarbejde med Cirkel-Ordenens selskabslokaler v/restauratør Peter Hansen, støtter Cirkel-Ordenen arrangementet med traktement i pausen.

I krigens uhyggelige skygge er det ofte let at overse kunstens styrke.
Alligevel er det svært at forestille sig et samfund, som ikke kan udtrykke dets kultur uden at dets kunstnere giver den vinger.
Ukrainsk kultur er under et ubegribeligt pres på grund af Ruslands snart tiårige angrebskrig; hundredvis, hvis ikke tusindvis af Ukraines kunstnere er blevet sendt til frontens skyttegrave eller tvunget i selveksil fra hjemlandet og revet bort fra deres kære…
– ikke så få endda revet bort for altid.

Helt ekstraordinært i Europa bliver der derfor den 23. og 24. maj 2023, på Det Kongelige Teaters Gl. Scene vist ukrainsk kultur af højeste karat:
Den ukrainske eksilballet – United Ukrainian Ballet – kommer til Danmark unikt at opføre “Step Lightly” af den verdensberømte koreograf Paul Lightfoot og Sol Lèon, samt balletten “Wartime Elegy” den ukrainske ballet, skabt i krigens første kaotiske dage.
Fra Kyiv kommer tillige – blandt andet – de internationale operastjerner Olena Bielkina, mezzosopran, og Serhii Mahera, bassist, samt den nye stjerne på operahimlen Yuriy Mynenko, kontratenor. Børne danse-ensemblet; ”Ensemble Virskogo”, grundlagt i 1937, som har optrådt i over 60 lande verden over – sætter også en prik over i’et. Hertil vises nogle af den klassiske ballets stærkeste pas de deux’er bliver opført af verdensberømte ukrainske solister opført med styrke og elegance som sjældent ses.
Det ukrainske præsidentpalads har overfor dette sublime program kvitteret med at sende Det Ukrainske Nationale Præsidentielle Orkester, under ledelse af maestro Husak Maksym, til København for at spille fra Det Kongelige Teaters orkestergrav.
Indtægterne fra aftens billetsalg går ubeskåret til førstedame Olena Zelenska’s humanitære fond som støtter børn, og dermed Ukraines fremtid.
I krigens uhyggelige skygge er det ofte let at overse kunstens styrke.
Kom og kæmp med kunstnerne, kom og se hvad Ukrainerne ofrer deres liv for også at bevare.

Oplev Arne Woythal – Forbrydelsens verden

Kulturaften kl. 19:00
Forudbestilt smørrebrød kan nydes i pausen

Kulturudvalget inviterer til “drabsefterforskning”
Onsdag den 26. april 2023.

Arne Woythal har som kriminalassistent beskæftiget sig med drabsefterforskning i mere end 25 år.
Han har været ansat i Gladsaxe Politis afd. A, Rejseholdets Drabssektion og i tiden fra 2007 til sin pensionering i 2021 i Københavns Vestegns Politi’s afdeling for Personfarlig Kriminalitet.
I dag er Arne Woythal en etableret forfatter og foredragsholder.
I foredraget tager Arne Woythal udgangspunkt i sine kriminalromaner og kommer ind på politiets efterforskningsarbejde, afhøringsteknik, retsmedicin, kriminalteknik og ikke mindst DNA-registrering.
Arne Woythal fortæller levende om sin karriere og tager dig med ind i forbrydelsens verden, hvor du får et indblik i det minutiøse arbejde, der ligger bag drabsefterforskning.

Cirkel-Ordenens Julemiddag for enker

2. søndag i advent blev der afholdt den traditionelle Julemiddag for Cirkel-Ordenens enker.

Det var en dejlig dag, hvor Cirkel-Ordenens nye restauratør Peter Hansen stod for den dejlige julemad.

På vegne af alle brødre i Cirkel-Ordenen ønskes vor enker en Glædelig Jul, samt et Godt Nytår.

Nekrolog

Æresbroder og tidligere Stormester, broder 948 Christian Christiansen,  er sovet stille ind den 14. november 2022 i en alder af 92 år.

Æresbroder Christian Christiansen var en respekteret og meget afholdt logebroder, som altid satte Cirkel-Ordenen i højsædet.
Gennem 46 års aktivt logeliv har æresbroder Christian Christiansen været med til at præge Cirkel-Ordenens logeliv og især logens ejendomme havde en stor plads i æresbroder Christian Christiansens hjerte.

Den 1. december 1976 blev æresbroder Christian Christiansen optaget i Cirkel-Ordenen og i 1982 blev han valgt ind i Storlogen.

I 1994 blev broder Christian Christiansen valgt til Cirkel-Ordenens 12. Stormester, et embede han fungerede i indtil 2003.

Ved Stiftelsesfesten i 2004 blev broder 948 Christian Christiansen udnævnt til æresbroder i Cirkel-Ordenen, en æresbevisning som kun tildeles brødre, som har ydet en indsats i en årrække, udover det som ordenen kan forvente af en.

Æresbroder, broder 948 Christian Christiansen.
Du vil altid blive husket og savnet i vores hjerter.
Dit engagement i enkeudvalget, hvor du indførte den årlige skovtur på Grundlovsdagen, påskønnes altid, både af vor enker, svigerinder og brødre.

“Hver gang du fra en broder går,
lad hjerteligt det være.
Hvo ved, når klokken atter slår,
om han måske er mere”

Æret være, æresbroder, broder 948 Christian Christiansen minde.

Br. Stormester

Operetteperler & Croonerhits

Kulturaften kl. 19:00
Forudbestilt Tapas fra kl. 18:00 – 19:00

Kulturudvalget inviterer til operetteperler og croonerhits onsdag den 2. november 2022.

Danmark er et operetteland – med stort O!

Kom med til en forrygende aften, når Operettekompagniet
alias Carol Conrad piano og Thomas Peter Koppel, tenor,
allierer sig med et af Danmarks mest kendte sangerpar:
Vibeke Kristensen, sopran & Bo Kristian Jensen, tenor.

Førstnævnte har sunget de større sopranpartier rundt omkring
i Skandinavien og sidstnævnte er måske Danmarks bedste
fortolker ud i alt fra Frank Sinatra til Tom Jones.

På aften vil den danske sangskat være rigt repræsenteret og denne aften er et “must see”- show, så publikum vil nynne med hele vejen hjem og ind i fremtiden.

Kom og indtag et sus af dejlig sang og musik i flotte rammer i Cirkel-Ordenens smukke lokaler.

Kulturnatten 2022 Mød Cirkel-Ordenen – fællesskabet og frimureriet

Fredag den 14. oktober 2022 kl. 18:00 – 00:00

Cirkel-Ordenen åbner logehuset på årets Kulturnat for gæster.
Kom indenfor i vores 139 år gamle loge og oplev frimurernes verden.
Der vil blive afholdt “ekstemporalspil” kl. 19:00-19:15, samt kl. 21:00-21:15 i logesalen, hvor der er mulighed for at opleve hvordan en logeaften kan foregå i en moderne loge.
Hele aftenen vil logehuset være åbent, hvor man kan se en udstilling omkring Cirkel-Ordenens historie og selskabslokalernes nye restauratør vil dække fint op i de nyrenoverede festlokaler.
Der er rig mulighed for at snakke med brødre og hustruer, om livet i Cirkel-Ordenen

Dronning Margrethe – 50 år på tronen

Kulturaften kl. 19:00
Forudbestilt smørrebrød fra kl. 18:00 – 19:00

Kulturudvalget inviterer til et spændende foredrag den 27. april 2022.

Den 14. januar 2022 var det 50 år siden, at dronning Margrethe 2. kom på tronen. Hun har dermed sat sit præg på Danmarks historie gennem et halvt århundrede og er den hidtil næst længst regerende danske monark, kun overgået af Christian 4.

Kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen belyser monarkiets rolle og udvikling i dronning Margrethes regeringstid og sætte fokus på, hvorfor og hvordan det danske monarki har udviklet sig til et af de allermest populære i Europa.

Undervejs vil han både trække tråde tilbage i tiden og give et bud på, hvad fremtiden vil bringe for monarkiet i Danmark, ligesom han løbende vil sammenligne med udviklingen i de øvrige kongehuse i Europa.

Lars Hovbakke Sørensen er historiker og forfatter – og én af de mest benyttede eksperter i det danske og de europæiske kongehuse. I dette underholdende 2 timers foredrag inkl. pause, får vi et aktuelt foredrag i anledningen af Dronningens regentjubilæum samt et tilbageblik på hvad der skete, da dronningens far, Frederik IX, døde, og tronen overgik til Margrethe II.